Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Η B. Kορέα ανακρίνει Αμερικανό για παράνομες δραστηριότητες

 troktiko






Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμεραότι ανακρίνει έναν Αμερικανό, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα ως τουρίστας και συνελήφθη στις 29 Απριλίου από την αστυνομία γιατί παραβίασε τους νόμους της χώρας.
"Ο αμερικανός…

πολίτης που εισήλθε στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στις 29 Απριλίου ως τουρίστας, προέβη σε δραστηριότητες αντίθετες στους νόμους της χώρας. Οι αρμόδιες αρχές τον έθεσαν υπό κράτηση και τον ανακρίνουν", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.
Η Βόρεια Κορέα έχει σήμερα τουλάχιστον τρεις αμερικανούς πολίτες στις φυλακές της.
Οι δύο άλλοι που είχαν εισέλθει στη χώρα με τουριστικό διαβατήριο και κατηγορήθηκαν για εγκλήματα κατά του κράτους είναι ο Μάθιου Τοντ Μίλερ, 24 ετών και ο Κένεθ Μπάε. Ο Μίλερ συνελήφθη τον Απρίλιο, φέρεται να έσκισε τη θεώρηση του διαβατηρίου του και να ζήτησε άσυλο στην κομμουνιστική χώρα. Ο Μπάε, Αμερικανός κορεατικής καταγωγής, συνελήφθη το Νοέμβριο του 2012 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνος καταναγκαστικής εργασίας γιατί προσπάθησε να ανατρέψει το καθεστώς, σύμφωνα με τη βορειοκορεατική δικαιοσύνη.
Το KCNA μετέδωσε στα τέλη Απριλίου τη σύλληψη του Μάθιου Τοντ Μίλερ για "κατάφωρη παραβίαση της έννομης τάξης" κατά τις διαδικασίες εισόδου στη Βόρεια Κορέα.

Το Μάιο, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Αμερικανούς να αποφύγουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα λόγω του "κινδύνου της αυθαίρετης σύλληψης και κράτησης" τους ακόμη κι αν έχουν έγκυρη θεώρηση διαβατηρίου. "Οι ξένοι επισκέπτες στη Βόρεια Κορέα μπορεί να συλληφθούν, να τεθούν υπό κράτηση ή να απελαθούν για δραστηριότητες που μπορεί να μην θεωρούνται εγκληματικές εκτός των συνόρων της χώρας αυτής", ανέφερε η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου