Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Νεϊμάρ… για Όσκαρ! (vid)

 troktiko











ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Με τη βοήθεια του Ιάπωνα διαιτητή που καταλόγισε ανύπαρκτο πέναλτι στο 72ο λεπτό, τα δύο γκολ του Νεϊμάρ που από το πρώτο ματς έδειξε ικανός να «κουβαλήσει» τη Βραζιλία στις πλάτες του και το… κερασάκι στην τούρτα απ» τον…


Όσκαρ, οι διοργανωτές έκαναν πρεμιέρα με το δεξί στο φετινό Μουντιάλ, με το 3-1 επί της Κροατίας.
«Πάγωσε» το «Arena SaoPaulo» στο ξεκίνημα με το αυτογκόλ του Μαρσέλο, με τον μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης να πετυχαίνει το 37ο αυτογκόλ στην ιστορία του Μουντιάλ και πρώτο για την εθνική ομάδα της χώρας του.
Με τα δύο προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι, ο Νεϊμάρ έφτασε στα 33 γκολ με τη φανέλα της «σελεσάο» και ισοφάρισε τους Ροναλντίνιο και Ζαϊρζίνιο έπειτα από 50 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Το τρίτο γκολ των διοργανωτών πέτυχε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Όσκαρ – έκανε καταπληκτικό παιχνίδι – με πανέξυπνο μυτάκι.
Άξιοι συγχαρητηρίων για την επιμονή τους στο παιχνίδι οι Κροάτες.
Το ματς:
Η αδυναμία και η… ταραχή της άμυνας της Βραζιλίας κάθε φορά που οι παίκτες της έχαναν τη μπάλα, σε συνδυασμό με τη διάθεση που έδειξαν οι Πέριστιτς και Όλιτς στις πτέρυγες της Κροατίας, έκαναν ενδιαφέρουσα την αναμέτρηση. Η «σελεσάο», ναι μεν είχε την υπεροχή, αλλά… έτρεμε το φυλλοκάρδι του Σκολάρι κάθε φορά που οι παίκτες του καλούνταν να αμυνθούν. Μάλιστα, μόλις στο 11ο λεπτό το έκαναν… εντελώς αποτυχημένα, για να έρθει το αυτογκόλ του Μαρσέλο από γέμισμα του Όλιτς που πέρασε και από τα πόδια του Γέλαβιτς, στην «καρδιά» της βραζιλιάνικης άμυνας.
Οι διοργανωτές, δεν άλλαξαν κάτι στον τρόπο με τον οποίο έβγαιναν στην επίθεση και μονοπωλούσαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας. Μόνο που πλέον κυνηγούσαν στο σκορ. Στο 21″ ο Παουλίνιο από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή τέσταρε τα ρεφλέξ του Πλετίκοσα, ενώ, ένα λεπτό αργότερα, το εκπληκτικό σουτ του Όσκαρ από μακρινή απόσταση, απομάκρυνε ξανά ο Κροάτης πορτιέρο. Παρά την παρουσία των Ράκιτιτς και Μόντριτς στα χαφ, ο Όσκαρ βρήκε τρόπο να στείλει τη μπάλα στον Νεϊμάρ και αυτός στα δίχτυα του Πλετίκοσα στο 29΄για το 1-1! Το γκολ της ισοφάρισης ηρέμησε τους Βραζιλιάνους που άφησαν και… λίγο μπάλα στους Κροάτες, αφού το ματς ξεκινούσε από την αρχή.
Όσο κι αν η Βραζιλία μπήκε φουριόζα στην επανάληψη, η Κροατία έδειξε να φτάνει με άνεση μέχρι τα αντίπαλα καρέ. Μπορεί να μην είχε τη δυνατότητα να απειλήσει την εστία του Ζούλιο Σέζαρ, αλλά κέρδισε αρκετά μέτρα και φυσικά, από τις πτέρυγες, προσπαθούσε να δημιουργήσει ταραχή στα μετόπισθεν της «σελεσάο». Με δράστη ξανά τον Νεϊμάρ, ωστόσο, η Βραζιλία θα έφτανε στην ανατροπή, με τη βοήθεια και του ρέφερι της αναμέτρησης, Γιουίσι Νισιμούρα, στο 72ο λεπτό.
Ο Λόβρεν μάρκαρε τον Φρεντ μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος έπεσε πολύ εύκολα και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι που δεν έπρεπε να έχει σφυρίξει ποτέ. Από την άσπρη βούλα, παρά την προσπάθεια του Πλετίκοσα, ο Νεϊμάρ έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της εθνικής του ομάδας, για το 2-1. Ο Νταβίντ Λουίζ πήρε τη… μπουκιά απ» το στόμα του σκόρερ της ομάδας του στο 76″ με κεφαλιά που πέρασε άουτ και οι Κροάτες δεν το παράτησαν. Έδειξαν αντοχές για να κυνηγήσουν την ισοφάριση μέχρι το φινάλε, ο Πέρισιτς είδε τον Ζούλιο Σέζαρ να του λέει «όχι» στην εκπνοή των 90 λεπτών και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Όσκαρ, με το μυτάκι ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση της Βραζιλίας, γράφοντας το τελικό 3-1.
Που κρίθηκε: Στη λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του ρέφερι, Γιουίσι Νισιμούρα, στο 71ο λεπτό. Ο Λόβρεν ακουμπάει τον Φρεντ μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος φορ πέφτει πολύ εύκολα και λανθασμένα υποδεικνύεται πέναλτι από το οποίο ο Νεϊμάρ έγραψε το 2-1.
MVP: Ο Νεϊμάρ. Περιμένουν πολλά από εκείνον στη διοργανώτρια χώρα, έχει στις πλάτες του το βάρος ολόκληρου του έθνους, όμως, από το πρώτο ματς, κατάφερε να αποδείξει – μέχρι στιγμής – ότι στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών, χαρίζοντας στη «σελεσάο» τη νίκη.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο (63″ Ερνάνες), Όσκαρ, Νεϊμάρ (88″ Ραμίρες), Χουλκ (68″ Μπερνάρντ), Φρεντ
Κροατία: Πλετίκοσα, Βρσάλικο, Σρνα, Λόβρεν, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Γέλαβιτς (78″ Ρέμπιτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Όλιτς, Κόβασιτς (60″ Μπρόζοβιτς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου